Lediga jobb som Kultur, media, design i Härjedalen

Se lediga jobb som Kultur, media, design i Härjedalen. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Härjedalen som finns hos arbetsgivaren.

Vi söker bibliotekarie med erfarenhet av digital utveckling!

Ansök    Mar 31    Härjedalens kommun    Bibliotekarie
Härjedalens kommun är en av Sveriges största till ytan och vi servar våra invånare och besökare från våra tre kontor med huvudkontoret i Sveg. Härjedalens kommun är en samisk förvaltningskommun, vi ser det därför som meriterande om de sökande har goda kunskaper i det samiska språket, kulturen och traditionerna.  Härjedalens kommun erbjuder sina anställda förmåner och ersättningar i samband med högskolestudier,  friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Härjeda... Visa mer
Härjedalens kommun är en av Sveriges största till ytan och
vi servar våra invånare och besökare från våra tre kontor med huvudkontoret i
Sveg. Härjedalens kommun är en samisk förvaltningskommun, vi ser det därför som meriterande om de sökande har goda kunskaper i det samiska språket, kulturen och traditionerna.  Härjedalens kommun erbjuder sina anställda förmåner och ersättningar i
samband med högskolestudier, 
friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Härjedalens kommun arbetar med
värdegrunden att finnas till för de som bor, verkar i eller besöker kommunen på
ett professionellt och respektfullt sätt genom att ständigt utveckla och
förbättra verksamheten och servicen.

 

 I Härjedalens kommun har vi ett huvudbibliotek i Sveg  och fem integrerade folk-och skolbibliotek som fins i Hede, Funäsdalen, Lillhärdal, Vemdalen  och Ytterhogdal. I verksamheten ingår också ett skolbibliotek på Södra skolan/Härjedalens gymnasium i Sveg.

Härjedalens kommuns biblioteksverksamhet är mitt i ett pågående utvecklingsarbete och vi söker nu dig som är inspirerande, driven, nytänkande och som vill bidra till att utveckla verksamheten vidare! I rollen blir du en stor del av vår digitala utveckling av verksamheten och kommer delvis ansvara för bland annat marknadsföring i våra sociala medier.

Vi är en framåtsträvande verksamhet som vill ligga i framkant när det kommer till att utveckla vår verksamhet, därför jobbar vi just nu med bland annat satsningen "Framtidens bibliotek" tillsammans med vår regionala biblioteksutveckling. Under våren 2023 kommer vi som det första biblioteket i länet kunna erbjuda "meröppet" på ett av våra bibliotek. 

Tjänsten innefattar 50% med placeringsort Lillhärdal. Biblioteket i Lillhärdal är ett integrerat folk-och skolbibliotek. Tjänstgöring på andra orter kan förekomma vid behov. Tillträde enligt överenskommelse. 

Arbetsuppgifter
Du arbetar på ett  filialbibliotek med sedvanliga biblioteksuppgifter som utlån, inköp och gallring. Du arbetar läsfrämjande, planerar och genomför aktiviteter som bidrar till lust att läsa och lära, exempelvis genom bokprat och bokpresentationer. Du samarbetar med skolans pedagoger om medie- och informationskunnighet (MIK). Du stöttar och vägleder elever och lärare kring litteratur och MIK-frågor. Du samarbetar med lärare, rektorer och övriga bibliotekarier i kommunen.

Medarbetare inom varje enhet ansvarar både för att utveckla den egna verksamheten och för att samarbeta med övriga bibliotek kring verksamhet, kompetensutveckling och effektiv användning av bibliotekens resurser. Barn och ungdomar är en prioriterad grupp och på Härjedalens bibliotek arbetar vi aktivt med att förstärka arbetet med dem. Detta inkluderar även en viss del allmän kultur. 

I arbetet ingår att driva och delta i bibliotekets innovations- och utvecklingsarbete samt delta i den uppsökande verksamhetens gemensamma arbetsuppgifter i nära samarbete med övriga medarbetare. Du tar fram, implementerar och håller i läsfrämjande aktiviteter för de yngre barnen. Det ingår även att utveckla metoder och nya arbetssätt för att nå våra medborgare. I arbetet ingår också att utveckla vår verksamhets sociala medier. 

Kvalifikationer
Krav:

.Kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap
.Tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom biblioteksverksamhet
.Mycket goda IT-kunskaper
.Flytande svenska i tal och skrift. Talar du fler språk är det meriterande
.B-körkort

Önskvärt:

.Erfarenhet av att arbeta utifrån bibliotekslagen och dess prioriterade målgrupper
.Att du har erfarenhet av att handleda och anpassa bibliotekens tjänster till aktuell målgrupp
.Att du är väl insatt i bibliotekens roll i sociala medier
.Innehar en mycket god pedagogisk förmåga
.Att tidigare ha arbetat utifrån bibliotekslagen samt andra styrdokument
.Tidigare erfarenhet av att arbeta med regionalt stöd inom biblioteksutveckling

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta utåtriktat för att utveckla nya metoder att förmedla litteratur och göra verksamheten så användarvänlig som möjligt. Du är som person driven av resultat och ser nytänkande som en självklarhet. Det är viktigt att du har god initiativförmåga och kan arbeta självständigt men även i grupp, då tjänsten innefattar båda. Du har god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, är lyhörd och empatisk. Vi ser att du har god analys- och beslutsförmåga. Det är viktigt att du är flexibel och har lätt att hantera förändringar utifrån verksamhetens behov. 

Det är viktigt att du är bra på att strukturera och planera ditt arbete då större delen av tjänsten innefattar egenarbete. Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med människor i alla åldrar samt att samarbeta med andra både internt och externt för att utveckla verksamheten. Du har en mycket god social kompetens och är mycket serviceinriktad. Framförallt ser vi att du brinner för bibliotekens uppdrag och vill vara med i vårt team och utveckla vår verksamhet framåt.

Vi jobbar självklart utifrån bibliotekslagen samt vår kommunala biblioteksplan. Det är viktigt att du har ett stort intresse och god kunskap om verksamhetens uppdrag och mål och bidrar till att utveckla dessa. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, att sträva efter ett gott arbetsklimat med delaktighet, nyfikenhet och engagemang inför varandra som medarbetare är något vi prioriterar, att du har viljan att ingå i ett team är därför en självklarhet.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig att delta i ett  utvecklingsarbete med stora möjligheter att själv påverka verksamhetens utformning utifrån vårt uppdrag. 

Kontaktinformation
Jessica Strand, Enhetschef, Kulturenheten, 0680-16451

Kicki Jonasson, Ombud Vision, 0680-16367

Arbetsplats

840 80 Lillhärdal Visa mindre

Ehandelsadministratör med goda excelkunskaper - Heltid

Ansök    Aug 22    BGA Group AB    Webbredaktör
Är du en administrativ och tekniskt lagd person som älskar tanken på omväxlande arbetsdagar med mycket ansvar? Då söker BGA dig! BGA är ett snabbväxande e-handelsföretag som idag bedriver försäljningsverksamhet mot 14 marknader i Europa med huvudkontor och lager i Gävle. På BGA erbjuder vi bland annat tavelramar, speglar och inredningsdetaljer till privatpersoner och företag. BGA söker nu en webbadministratör som kan stärka upp webbavdelningen på vårt lill... Visa mer
Är du en administrativ och tekniskt lagd person som älskar tanken på omväxlande arbetsdagar med mycket ansvar? Då söker BGA dig!
BGA är ett snabbväxande e-handelsföretag som idag bedriver försäljningsverksamhet mot 14 marknader i Europa med huvudkontor och lager i Gävle. På BGA erbjuder vi bland annat tavelramar, speglar och inredningsdetaljer till privatpersoner och företag.
BGA söker nu en webbadministratör som kan stärka upp webbavdelningen på vårt lilla filial kontor i Vemdalen där du får uppleva fjällmiljö på nära håll. I rollen som webbadministratör kommer du, tillsammans med dina kollegor, att ansvara över företagets produktsortiment på över 20.000 unika produkter. Du kommer övergripande sköta hanteringen av produkt- och dataimporter som rör vårt sortiment för totalt 14 marknader runt om i Europa.
Kontakt med leverantörer är att vänta i tjänsten, och din största merit är att du är tekniskt kunnig och en riktig fena på Excel. Du älskar svåra utmaningar och att jobba tätt med dina kollegor. Ditt skarpa sinne för detaljer upptäcker problem och/eller möjligheter i god tid.
Du har hela tiden som mål att arbeta proaktivt och alltid tänka ur kundens perspektiv på sajten. Ditt dagliga driv är vad som gör dig som medarbetare på BGA unik.
Dina arbetsuppgifter:
Hantera all import av produkter och produktdata primärt via Excel
Hålla nära kontakt med leverantörer samt övriga avdelningar
Övervaka sajten och alltid leta förbättringsåtgärder, för att sedan rapportera dessa till närmsta chef
Du arbetar nära våra översättare för att skapa och säkerställa god kvalitet på hemsidanDina personliga egenskaper stämmer med följande:
Du har tidigare erfarenhet av administrativ tjänst
Du är ansvarsfull och älskar att arbeta i högt tempo mot utsatta mål
Du är engagerad, proaktiv och självständig i ditt tankesätt
Du är analytisk i ditt tänk och finner ofta förbättringsåtgärder i ditt arbete
Du är noggrann i ditt arbete, samt bekväm med att ta ansvar
Du ser möjligheter och lösningar istället för hinder och problem
Du arbetar systematiskt och effektivt
Du har god förmåga att driva projekt
Ditt intresse för inredning och form ligger dig varmt om hjärtatPå BGA kan vi erbjuda en expansiv och ung arbetsplats med härliga drivna medarbetare och stora utvecklingsmöjligheter. Det sker ofta förändringar i rasande fart hos oss, och då gäller det att hänga med i svängarna och kunna trivas i expansiva miljöer.
Du har tidigare erfarenheter från administrativ tjänst, gärna inom e-handeln. Du är tekniskt lagd och har bred kunskap inom Excel. Vi ser det mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av importer/produktsortiment i någon form. Vi värderar dig på ett individuellt plan.
Tjänsten är tänkt att bedrivas på plats på vårt kontor i Vemdalen
Löpande rekrytering sker.
Stämmer du in på personen vi söker? Tveka inte på att skicka in din ansökan idag!
Vill du vet mer om BGA? Lyssna här: https://open.spotify.com/episode/59B1671d1Dn9XiplgzyLK8?si=48v_77G5RIWyWRLVtfA-ow
Kika in på vår webbshop: www.bga.se Visa mindre

Ehandelsadministratör med goda excelkunskaper - Heltid

Ansök    Sep 29    BGA Group AB    Webbredaktör
Nytt
Är du en administrativ och tekniskt lagd person som älskar tanken på omväxlande arbetsdagar med mycket ansvar? Då söker BGA dig! BGA är ett snabbväxande e-handelsföretag som idag bedriver försäljningsverksamhet mot 19 marknader i Europa med huvudkontor och lager i Gävle. På BGA erbjuder vi bland annat tavelramar, speglar och inredningsdetaljer till privatpersoner och företag. BGA söker nu en webbadministratör som kan stärka upp webbavdelningen på vårt lill... Visa mer
Är du en administrativ och tekniskt lagd person som älskar tanken på omväxlande arbetsdagar med mycket ansvar? Då söker BGA dig!
BGA är ett snabbväxande e-handelsföretag som idag bedriver försäljningsverksamhet mot 19 marknader i Europa med huvudkontor och lager i Gävle. På BGA erbjuder vi bland annat tavelramar, speglar och inredningsdetaljer till privatpersoner och företag.
BGA söker nu en webbadministratör som kan stärka upp webbavdelningen på vårt lilla filial kontor i Vemdalen där du får uppleva fjällmiljö på nära håll. I rollen som webbadministratör kommer du, tillsammans med dina kollegor, att ansvara över företagets produktsortiment på över 20.000 unika produkter. Du kommer övergripande sköta hanteringen av produkt- och dataimporter som rör vårt sortiment för totalt 19 marknader runt om i Europa.
Kontakt med leverantörer är att vänta i tjänsten, och din största merit är att du är tekniskt kunnig och en riktig fena på Excel. Du älskar svåra utmaningar och att jobba tätt med dina kollegor. Ditt skarpa sinne för detaljer upptäcker problem och/eller möjligheter i god tid.
Du har hela tiden som mål att arbeta proaktivt och alltid tänka ur kundens perspektiv på sajten. Ditt dagliga driv är vad som gör dig som medarbetare på BGA unik.
Dina arbetsuppgifter:
Hantera all import av produkter och produktdata primärt via Excel
Hålla nära kontakt med leverantörer samt övriga avdelningar
Övervaka sajten och alltid leta förbättringsåtgärder, för att sedan rapportera dessa till närmsta chef
Du arbetar nära våra översättare för att skapa och säkerställa god kvalitet på hemsidanDina personliga egenskaper stämmer med följande:
Du har tidigare erfarenhet av administrativ tjänst
Du är ansvarsfull och älskar att arbeta i högt tempo mot utsatta mål
Du är engagerad, proaktiv och självständig i ditt tankesätt
Du är analytisk i ditt tänk och finner ofta förbättringsåtgärder i ditt arbete
Du är noggrann i ditt arbete, samt bekväm med att ta ansvar
Du ser möjligheter och lösningar istället för hinder och problem
Du arbetar systematiskt och effektivt
Du har god förmåga att driva projekt
Ditt intresse för inredning och form ligger dig varmt om hjärtatPå BGA kan vi erbjuda en expansiv och ung arbetsplats med härliga drivna medarbetare och stora utvecklingsmöjligheter. Det sker ofta förändringar i rasande fart hos oss, och då gäller det att hänga med i svängarna och kunna trivas i expansiva miljöer.
Du har tidigare erfarenheter från administrativ tjänst, gärna inom e-handeln. Du är tekniskt lagd och har bred kunskap inom Excel. Vi ser det mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av importer/produktsortiment i någon form. Vi värderar dig på ett individuellt plan.
Tjänsten är tänkt att bedrivas på plats på vårt kontor i Vemdalen
Löpande rekrytering sker.
Stämmer du in på personen vi söker? Tveka inte på att skicka in din ansökan idag!
Vill du vet mer om BGA? Lyssna här: https://open.spotify.com/episode/59B1671d1Dn9XiplgzyLK8?si=48v_77G5RIWyWRLVtfA-ow
Kika in på vår webbshop: www.bga.se Visa mindre

Journalist till fjällen!

Ansök    Mar 22    Marieberg Media AB    Journalist/Reporter
Vill du jobba för det fria ordet i sommar? Vi söker en journalist till sommarvikariat på Tidningen Härjedalen. Älskar du lokaljournalistik och vill berätta om det som händer, både i stort och smått? Då ska du söka sommarjobb hos oss. Vi söker dig som är samhällsintresserad och nyfiken, och har ett gott publicistiskt omdöme. För att jobba som nyhetsreporter ska du kunna skriva och fotografera. Journalistutbildning och erfarenhet av arbete på en nyhetsredakt... Visa mer
Vill du jobba för det fria ordet i sommar? Vi söker en journalist till sommarvikariat på Tidningen Härjedalen.
Älskar du lokaljournalistik och vill berätta om det som händer, både i stort och smått? Då ska du söka sommarjobb hos oss.
Vi söker dig som är samhällsintresserad och nyfiken, och har ett gott publicistiskt omdöme.
För att jobba som nyhetsreporter ska du kunna skriva och fotografera.
Journalistutbildning och erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion är en stor fördel.
Du kan utgå från Sveg, Vemdalen, Funäsdalen eller Hede.
Körkort är ett krav.
Vänta inte med din ansökan. Rekryteringen sker löpande i samarbete med Bonnier News bemanningsbolag Marieberg Media AB. Visa mindre

Ehandelsadministratör med goda excelkunskaper - Heltid

Ansök    Feb 20    BGA Group AB    Webbredaktör
Är du en administrativ och tekniskt lagd person som älskar tanken på omväxlande arbetsdagar med mycket ansvar? Då söker BGA dig! BGA är ett snabbväxande e-handelsföretag som idag bedriver försäljningsverksamhet mot 12 marknader i Europa med huvudkontor och lager i Gävle. På BGA erbjuder vi bland annat tavelramar, speglar och inredningsdetaljer till privatpersoner och företag. BGA söker nu en webbadministratör som kan stärka upp webbavdelningen på vårt lill... Visa mer
Är du en administrativ och tekniskt lagd person som älskar tanken på omväxlande arbetsdagar med mycket ansvar? Då söker BGA dig!
BGA är ett snabbväxande e-handelsföretag som idag bedriver försäljningsverksamhet mot 12 marknader i Europa med huvudkontor och lager i Gävle. På BGA erbjuder vi bland annat tavelramar, speglar och inredningsdetaljer till privatpersoner och företag.
BGA söker nu en webbadministratör som kan stärka upp webbavdelningen på vårt lilla filial kontor i Vemdalen. I rollen som webbadministratör kommer du, tillsammans med dina kollegor, att ansvara över företagets produktsortiment på över 20.000 unika produkter. Du kommer övergripande sköta hanteringen av produkt- och dataimporter som rör vårt sortiment för totalt 14 marknader runt om i Europa.
Kontakt med leverantörer är att vänta i tjänsten, och din största merit är att du är tekniskt kunnig och en riktig fena på Excel. Du älskar svåra utmaningar och att jobba tätt med dina kollegor. Ditt skarpa sinne för detaljer upptäcker problem och/eller möjligheter i god tid.
Du har hela tiden som mål att arbeta proaktivt och alltid tänka ur kundens perspektiv på sajten. Ditt dagliga driv är vad som gör dig som medarbetare på BGA unik.
Dina arbetsuppgifter:
Hantera all import av produkter och produktdata primärt via Excel
Hålla nära kontakt med leverantörer samt övriga avdelningar
Övervaka sajten och alltid leta förbättringsåtgärder, för att sedan rapportera dessa till närmsta chef
Du arbetar nära våra översättare för att skapa och säkerställa god kvalitet på hemsidanDina personliga egenskaper stämmer med följande:
Du har tidigare erfarenhet av administrativ tjänst
Du är ansvarsfull och älskar att arbeta i högt tempo mot utsatta mål
Du är engagerad, proaktiv och självständig i ditt tankesätt
Du är analytisk i ditt tänk och finner ofta förbättringsåtgärder i ditt arbete
Du är noggrann i ditt arbete, samt bekväm med att ta ansvar
Du ser möjligheter och lösningar istället för hinder och problem
Du arbetar systematiskt och effektivt
Du har god förmåga att driva projekt
Ditt intresse för inredning och form ligger dig varmt om hjärtatPå BGA kan vi erbjuda en expansiv och ung arbetsplats med härliga drivna medarbetare och stora utvecklingsmöjligheter. Det sker ofta förändringar i rasande fart hos oss, och då gäller det att hänga med i svängarna och kunna trivas i expansiva miljöer.
Du har tidigare erfarenheter från administrativ tjänst, gärna inom e-handeln. Du är tekniskt lagd och har bred kunskap inom Excel. Vi ser det mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av importer/produktsortiment i någon form. Vi värderar dig på ett individuellt plan.
Tjänsten är tänkt att bedrivas på plats på vårt kontor i Vemdalen (Hybridjobb är möjligt)
Löpande rekrytering sker.
Stämmer du in på personen vi söker? Tveka inte på att skicka in din ansökan idag!
Vill du vet mer om BGA? Lyssna här: https://open.spotify.com/episode/59B1671d1Dn9XiplgzyLK8?si=48v_77G5RIWyWRLVtfA-ow
Kika in på vår webbshop: www.bga.se Visa mindre

Skribent/Webbredaktör till BGA.SE

Ansök    Mar 25    BGA Group AB    Webbredaktör
BGA utökar organisationen och söker nu en ny medarbetare till det nyöppnade filialkontoret i Vemdalen. Älskar du att uttrycka dig i skrift och har en stark passion att vara med och utveckla vårt skriftliga formspråk? Vill du hänga med och vara delaktig i vår expansiva resa? Då är det dig vi vill ha! BGA är ett snabbt växande företag inom framtidsbranschen e-handel. Vi säljer ramar, speglar, posters och andra heminredningsprodukter till större delen av Euro... Visa mer
BGA utökar organisationen och söker nu en ny medarbetare till det nyöppnade filialkontoret i Vemdalen. Älskar du att uttrycka dig i skrift och har en stark passion att vara med och utveckla vårt skriftliga formspråk? Vill du hänga med och vara delaktig i vår expansiva resa? Då är det dig vi vill ha!
BGA är ett snabbt växande företag inom framtidsbranschen e-handel. Vi säljer ramar, speglar, posters och andra heminredningsprodukter till större delen av Europa, vår huvudkontor finns i Gävle med ett femtiotal medarbetare med lager och administration.
Denna tjänst är lokaliserad (ej distansjobb) till vårt filialkontor i Vemdalen där du blir en av tre medarbetare.
I rollen som skribent/webbredaktör kommer du ha ett övergripande ansvar för texter till våra produkter och kategorier. Du kommer även vara högst ansvarig för vår kommunikation och tonalitet i all text och jobba tätt tillsammans med vår marknads- och e-handelsavdelning, samt jobba tillsammans med våra översättare för att koordinera att innehållet du skapar också blir korrekt översatt. BGA är idag aktiva i 12 europeiska länder, och det kräver att vår copy på utländska sajter uppfyller samma höga krav som på vår svenska sajt.


För att lyckas och trivas i rollen som skribent hos BGA ser vi att du brinner för att uttrycka dig i skrift och att få fram säljande och väl beskrivande budskap. Ditt huvudsakliga mål är att få in nya och befintliga kunder till vår e-handel, men också bistå kunderna med informationen de kan tänkas behöva. Vi ger dig möjlighet att få vara med i ett expansivt bolag för att utforska din potential och skjuta fram gränserna för vad som är möjligt. I rollen är det en självklarhet att strukturera sitt eget arbete och hålla uppsatta deadlines. Vi ser också stora möjligheter i användande av AI tjänster för enklare texter och översättning.
Personliga egenskaper:
-Du är duktig på att kommunicera skriftligt och muntligt
-Du är driven och ambitiös
-Du är tävlingsinriktad
-Du har viljan att vilja arbeta i högt tempo i ett snabbväxande företag
-Du kan jobba mot deadlines och hantera och planera stressfyllda perioder
-Du är strukturerad
Vi ser att du som söker har tidigare erfarenheter inom e-handeln. Vi ser att du har relevant akademisk utbildning, eller motsvarande yrkeserfarenhet. Grundläggande kunskaper inom HTML, samt grundläggande kunskaper inom sökmotoroptimering (SEO) är meriterande. Vi ser också att du har grundläggande kunskaper inom Excel. Visa mindre

Bibliotekarie med inriktning på uppsökande verksamhet 

Ansök    Jun 22    Härjedalens kommun    Bibliotekarie
Härjedalens kommun är en av Sveriges största till ytan och vi servar våra invånare och besökare från våra fyra kontor med huvudkontoret i Sveg. Härjedalens kommun är en samisk förvaltningskommun, vi ser det därför som meriterande om de sökande har goda kunskaper i det samiska språket, kulturen och traditionerna.  Härjedalens kommun erbjuder sina anställda förmåner och ersättningar i samband med högskolestudier,  friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Härjed... Visa mer
Härjedalens kommun är en av Sveriges största till ytan och
vi servar våra invånare och besökare från våra fyra kontor med huvudkontoret i
Sveg. Härjedalens kommun är en samisk förvaltningskommun, vi ser det därför som meriterande om de sökande har goda kunskaper i det samiska språket, kulturen och traditionerna.  Härjedalens kommun erbjuder sina anställda förmåner och ersättningar i
samband med högskolestudier, 
friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Härjedalens kommun arbetar med
värdegrunden att finnas till för de som bor, verkar i eller besöker kommunen på
ett professionellt och respektfullt sätt genom att ständigt utveckla och
förbättra verksamheten och servicen.

 

 Härjedalens kommun vill utveckla biblioteksverksamheten och söker dig som är inspirerande, driven och nytänkande.Tjänsten innefattar kommunens samtliga bibliotek som består av ett huvudbibliotek i Sveg och filialer i Funäsdalen, Hede, Lillhärdal, Vemdalen samt ytterhogdal. En stor del av arbetet kommer att ske utanför bibliotekslokalerna med hela Härjedalen som arbetsområde.   

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att leda och planera den uppsökande verksamheten kopplat till digital delaktighet/utveckling  samt planera och arrangera programverksamhet baserat på medborgarnas önskemål i förhållande till bibliotekets resurser och utbud. 

Arbetsuppgifter
.Planera och genomföra uppsökande verksamhet.
.Genomföra återkommande medborgardialoger. 
.Marknadsföra bibliotekets tjänster.
.Handleda personal samt medborgare.
.Utveckla våra arbetsmetoder utifrån våra styr- och måldokument.
.Utveckla och stärka bland annat läsfrämjande pedagogiska insatser tillsammans med övrig personal. 
Bemanning på något av kommunens bibliotek kan förekomma där kundservice och övrigt vardagliga arbetsuppgifter tillhörande biblioteksverksamhet kan förekomma  som till exempel litteraturförmedling, informationssökning, inköp, pass i lånedisk med mera vid behov. Kvällar och helger ingår i arbetstiden. Startdatum 2020-09-01 eller enligt överenskommelse. Då projektet baserar sig på medborgarnas önskemål kan arbetsuppgifter tillkomma att förändras. 

Kvalifikationer
Krav:

.Kandidatexamen i biblioteks- och informationsvetenskap.
.Tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och unga inom biblioteksverksamhet.
.Goda it-kunskaper.
.Flytande svenska i tal och skrift. Talar du fler språk är det meriterande.
.B-körkort.
Önskvärt:

.Erfarenhet av att arbeta utifrån bibliotekslagen och dess prioriterade målgrupper.
.Att du har erfarenhet av att handleda och anpassa bibliotekens tjänster till aktuell målgrupp.
.Vi ser gärna att du tidigare ansvarat för projekt som innefattar samverkan med andra verksamheter så som skola, förskola och föreningar.
.God pedagogisk förmåga.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som vill arbeta utåtriktat för att utveckla nya metoder att förmedla litteratur och göra verksamheten så användarvänlig som möjlig kopplat till digital utveckling och anpassning. Du är som person driven av resultat och ser nytänkande som en självklarhet. Det är viktigt att du har god initiativförmåga och  kan arbeta självständigt men även i grupp, då tjänsten innefattar båda.  Du har god förmåga att skapa och bibehålla goda relationer, är lyhörd och empatisk. Vi ser att du har god analys och beslutsförmåga. Det är viktigt att du är flexibel och har lätt att hantera förändringar utifrån verksamhetens behov. 

Det är viktigt att du är bra på att strukturera och planera ditt arbete. Du ska ha ett genuint intresse av att arbeta med människor i alla åldrar samt att samarbeta med andra både internt och externt för att utveckla verksamheten. Du har en mycket god social kompetens och är mycket serviceinriktad. 

Kontaktinformation
Jessica Strand, Samordnare, 0680-16100

Kicki Jonasson, Vison, 0684-16367

Arbetsplats

 Sveg Visa mindre

Kantor/organist till Svegsbygdens- och Ytterhogdals församlingar

Ansök    Jul 5    Härjedalens Pastorat    Kantor
Härjedalens pastorat rekryterar en kyrkomusiker till Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar med placering i Sveg. Är du intresserad av att arbeta i fjällmiljö och nära till allt det fantastiska som naturen har att erbjuda? Området som helhet är flitigt besökt av turister både sommar och vinter. Lofsdalen, som är ett populärt turistområde, finns inom Svegsbygdens församlings upptagningsområde. Våra kyrkor finns i Sveg, Linsell, ... Visa mer
Härjedalens pastorat rekryterar en kyrkomusiker till Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar med placering i Sveg.
Är du intresserad av att arbeta i fjällmiljö och nära till allt det fantastiska som naturen har att erbjuda? Området som helhet är flitigt besökt av turister både sommar och vinter. Lofsdalen, som är ett populärt turistområde, finns inom Svegsbygdens församlings upptagningsområde. Våra kyrkor finns i Sveg, Linsell, Lillhärdal, Älvros, Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö. I grannförsamlingarna, som också ingår i pastoratet, finns de populära fjällområdena Vemdalen och Funäsdalen.
Vad gäller förrättningar och gudstjänster i övrigt efterfrågas en flexibel hållning hos dig då vi rör oss inom pastoratets gränser. Allt utifrån efterfrågan och principen att ”vi hjälper varandra”.
Vi söker dig som:
-vill arbeta för levande och varierande gudstjänster
-vill leda körer
-vill spela på gudstjänster, vid kyrkliga handlingar och i övrig församlingsverksamhet
-i samarbete med präst och pedagog bedriver konfirmandundervisning
-tillsammans med arbetslaget målinriktat planerar för verksamhet där vi på bästa sätt möter människor i livets alla skeenden
-vid efterfrågan undervisar i orgel eller piano
-eventuellt medverkar som orgelsolist i pastoratets utbud av orgelkonserter
-har erfarenhet och förmåga att leda och utveckla kör.
-är van vid att arbeta med olika åldrar och vill dela vår ambition att satsa på barn- och ungdomsarbete.
-är trygg i både gudstjänst- och repertoarspel på god nivå.
Kvalifikationer
Du har en fullgod organist- eller kantorsexamen. Är positiv, utåtriktad och känner dig trygg inför stora grupper såväl som i det enskilda mötet. Finner glädje i samarbetet med dina kollegor och ser pastoratets arbete ur ett helhetsperspektiv.
Övrigt
Tjänstgöringsgrad 100%
Tjänsten innebär arbete i Svegsbygdens- och Ytterhogdal, Överhogdal och Ängersjö församlingar men kan även vid behov förläggas i pastoratets övriga delar.
Vi ser det som självklart att du delar Svenska Kyrkans tro och värderingar.
Vi vill att du har körkort B och tillgång till egen bil.
Tillträde efter överenskommelse.
Ansökan med sedvanliga ansökningshandlingar skickas till:
[email protected]
Vi vill ha din ansökan senast den 31 augusti.
Härjedalens pastorats maillåda är obemannad under perioden 19 juli-23 augusti. Det kan därför dröja innan du får återkoppling på din ansökan. Visa mindre

Sommarvikarie till fjällen!

Ansök    Dec 30    Marieberg Media AB    Journalist/Reporter
Vill du jobba för det fria ordet i sommar? Vi söker en journalist till sommarvikariat på Tidningen Härjedalen. Älskar du lokaljournalistik och vill berätta om det som händer, både i stort och smått? Då ska du söka sommarjobb hos oss. Vi söker dig som är samhällsintresserad och nyfiken, och har ett gott publicistiskt omdöme. För att jobba som nyhetsreporter ska du kunna skriva och fotografera. Journalistutbildning och erfarenhet av arbete på en nyhetsredakt... Visa mer
Vill du jobba för det fria ordet i sommar? Vi söker en journalist till sommarvikariat på Tidningen Härjedalen.
Älskar du lokaljournalistik och vill berätta om det som händer, både i stort och smått? Då ska du söka sommarjobb hos oss.
Vi söker dig som är samhällsintresserad och nyfiken, och har ett gott publicistiskt omdöme.
För att jobba som nyhetsreporter ska du kunna skriva och fotografera.
Journalistutbildning och erfarenhet av arbete på en nyhetsredaktion är en stor fördel.
Du kan utgå från Sveg, Vemdalen, Funäsdalen eller Hede.
Körkort är ett krav.
Vänta inte med din ansökan. Rekryteringen sker löpande i samarbete med Bonnier News bemanningsbolag Marieberg Media AB. Visa mindre

Kantor / Kyrkomusiker till Hedebygdens församling

Ansök    Mar 4    Hedebygdens församling    Kantor
Vi söker en kantor/kyrkomusiker till Hedebygdens församling i Härjedalens pastorat. I Hede och Vemdalen finns duktiga och entusiastiska kyrkokörer och i Hede finns även en nystartad diskantkör med ett 20-tal medlemmar i mellanstadieåldern. Hedebygden, med närhet till orörd natur i Sonfjället samt fantastiska skidanläggningar i Vemdalen, erbjuder möjligheter till ett rikt friluftsliv. Gå gärna in på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/harjedalen så hittar D... Visa mer
Vi söker en kantor/kyrkomusiker till Hedebygdens församling i Härjedalens pastorat.

I Hede och Vemdalen finns duktiga och entusiastiska kyrkokörer och i Hede finns även en nystartad diskantkör med ett 20-tal medlemmar i mellanstadieåldern.
Hedebygden, med närhet till orörd natur i Sonfjället samt fantastiska skidanläggningar
i Vemdalen, erbjuder möjligheter till ett rikt friluftsliv.
Gå gärna in på vår hemsida www.svenskakyrkan.se/harjedalen så hittar Du mer information om våra kyrkor och verksamhet. I bygden finns även två nyligen pensionerade kyrkomusiker som gärna hjälper till vid vikariebehov.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Sedvanliga kyrkomusikaliska uppgifter, såsom gudstjänster och kyrkliga handlingar, ledning av barn- och vuxenkör, tjänstgöring vid äldreboenden och andakter m.m.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har kyrkomusikalisk utbildning. Du behöver ha en musikalisk bredd och tycka om att arbeta med människor i alla åldrar.

Vi ser gärna att du har pedagogisk utbildning och erfarenhet.
Du ska ha körkort och tillgång till bil.

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTEN
Tjänsten är på heltid. Tillträde efter överenskommelse. Visa mindre